Om Rikke Schultz

Om mig

Jeg hedder Rikke Schultz og har været psykolog siden 2009.  Jeg har altså 15 års erfaring som psykolog, og er autoriseret og specialiseret i kognitiv terapi til unge og voksne.

I behandlingen er det vigtigt for mig, at mine klienter får det bedre. Jeg sætter en ære i at levere terapi af højeste kvalitet og samtidig være omsorgsfuld. Jeg gør mig umage med, at du føler dig mødt og hørt. Og jeg tager ansvar for, at du får lært de værktøjer og strategier vi arbejder med, så du kan overføre dem til din hverdag og få en mærkbar effekt af dit forløb.

Inden jeg startede min egen virksomhed i Køge, har jeg arbejdet på Københavns Universitet, i privatpraksis i København og Nordsjælland, og på Psykiatrisk Center København. Jeg har løbende i min tid som psykolog undervist på Aalborg og Københavns Universitet. Jeg har også skrevet flere videnskabelige artikler og bidrag til lærebøger om emner som kognitiv adfærdsterapi. Disse kan ses her

Jeg glæder mig til at møde dig og hjælpe dig godt videre.

De bedste hilsner

Rikke Schultz

Om Rikke Schultz
Terapi hos Rikke Schultz

Om terapien​

Behandlingen bygger på kognitiv adfærdsterapi. Kognitiv adfærdsterapi er videnskabelig funderet og veldokumenteret til behandling af en række lidelser som angst, depression, lavt selvværd og kronisk smerte.

Metoden tager udgangspunkt i de udfordringer, du oplever her og nu. Og i de tanker, kropsfornemmelser, følelser og adfærdsstrategier, du kan registrere. Via analyse af dit reaktionsmønster, finder vi sammen frem til nye, mere hensigtsmæssige måder at forstå og håndtere situationer på, som kan hjælpe dig til at få det bedre.

Det er en del af metoden, at du træner konkrete teknikker og redskaber derhjemme, for at kunne overføre det du lærer i terapien til din hverdag.

Om min forskning​

Min forskning er centreret om livet med kronisk smerte og om psykologisk behandling til mennesker ramt af kronisk smerte. Jeg har ønsket at skabe ny viden om emnerne, og at hjælpe mennesker til at føle sig bedre forstået i den jungle af begreber, diagnoser, hospitals- og psykiatriafdelinger, man møder i sit eget sygdomsforløb.

Hvis du er interesseret i denne viden, kan du se titlerne på det jeg har udgivet nedenfor. De fleste artikler er det der hedder Open Access, hvilket vil sige at de kan findes og downloades af alle. Hvis du har spørgsmål til min forskning eller psykologiske behandling, er du velkommen til at kontakte mig her.

Supervision - Individuelt