Behandling

Her kan du læse mere om den psykologiske behandling, jeg tilbyder i min klinik i Køge. Er du i tvivl om hvilken behandling du har behov for, så læs med nederst på siden her. 

Angst

Angst er en naturlig følelse, der er med til at sikre vores overlevelse. Men følelsen og de kropslige symptomer er virkelig ubehagelig.

OCD

OCD kommer til udtryk ved en række tvangstanker og tvangshandlinger, der kan være både tidskrævende, skræmmende og skamfulde.

Kronisk smerte

Vedvarende smerter er en stor belastning i livet, der kan have konsekvenser for funktionsevnen og livskvaliteten.

Stress

Stress er en almindelig reaktion på belastning. Hvis belastningen overstiger ens ressourcer i længere tid, har det stor indvirkning på ens trivsel og funktionsevne.

Lavt selvværd

Selvværdet er den grundlæggende værdi, vi tillægger os selv. Lavt selvværd giver selvkritiske tanker og følelsen af mindreværd og usikkerhed.

Depression

Depression rammer mange, og kommer ofte snigende, så man gradvist oplever mere tristhed, mindre energi og manglende lyst til hverdagens aktiviteter.

I tvivl om hvilken behandling?

Er du i tvivl om hvilken behandling, du har brug for? Det er helt forståeligt. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i som privat person – især når man skal træffe valget i en periode af ens liv, hvor man ikke trives så godt. Og der er mange ting, man skal forsøge at tage stilling til; Hvad er det egentlig, jeg søger hjælp til? Hvilken behandlingsmetode vil passe bedst til mig? Hvilken psykolog er det bedste match? Hvad er mine muligheder for at få tilskud til behandlingen? Hvis du er i tvivl om noget af dette, så læs med her.

Hvad er det, jeg søger hjælp til?

Ofte søger folk psykologhjælp på baggrund af en mere generel mistrivsel. Måske du ikke har været rigtig glad i en periode. Måske du har bekymret dig mere. Måske din søvn er blevet dårlig, du har fået kortere lunte og er blevet mindre tålmodighed. Eller måske tankerne driller med forskellige katastrofescenarier, som du skal være på forkant med, så de ikke kommer til at ske.

Du behøver ikke kende din problemstilling helt præcist, for at tage kontakt. Til den første samtale vil vi bl.a. kortlægge problemstillingen og formulere din målsætning for behandlingen. Du er også velkommen til at ringe til mig, hvis du har brug for at drøfte om din problemstilling falder indenfor mine psykologfaglige specialer.

Hvilken behandlingsmetode skal jeg vælge?

De psykologiske behandlingsmetoder der er mest anvendt, og som du oftest vil støde på i din søgen efter en privatpraktiserende psykolog, er kognitiv terapi (der er det samme som kognitiv adfærdsterapi), psykodynamisk terapi, narrativ terapi, eksistentiel terapi, metakognitiv terapi og ACT. Alle metoderne er anerkendte og hjælpsomme. Så når du skal vælge, handler spørgsmålet om hvad der mon passer bedst til dig og til din problemstilling.

Kognitiv terapi, der er den behandlingsmetode jeg tilbyder, egner sig rigtig godt til dig, hvis du gerne vil have teknikker og redskaber til at håndtere svære tanker, følelser og kropssansninger på nye måder. I metoden vil vi forsøge at forstå dine aktuelle mønstre ud fra din livshistorie og tidligere erfaringer. Hovedfokus er dog nutidsorienteret. Det vil sige, vi sammen laver analyser af konkrete, aktuelle situationer, hvor du mærker, det der kan være svært for dig. Ud fra disse analyser finder vi de rette teknikker og værktøjer til dig, som du kan bruge i din hverdag for at få skabt nogle konkrete og vedvarende forandringer i dit liv.

Hvilken psykolog vil passe bedst til mig?

Det er vigtigt, psykologen er det rette match til dig. Du skal altså føle en god kemi, tillid og tryghed i relationen for at få det bedste udbytte af behandlingen.

Psykologer har forskellig personlig stil. Jeg er omsorgsfuld og lyttende, og det er vigtigt for mig at være åben og gennemsigtig i terapien. Det betyder, jeg deler min viden med dig om dine symptomer og om virksomme håndteringsstrategier, så du får konkret feedback og rådgivning i samtalerne. Hvis du gerne vil have en fornemmelse af, om jeg er det rette match til dig inden du booker tid til en samtale, er du meget velkommen til at ringe og tale med mig først. Du kan også læse mere om mig og min baggrund her.

Kan jeg få tilskud til behandlingen?

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark kan du få tilskud til psykologhjælp. Når du er i behandling hos mig, så indberetter jeg dine sessioner, så du automatisk får dit tilskud. Er du mellem 20 og 25 år, så får du 450 kr. pr session. Er du over 25 år, så får du 300 kr. i tilskud pr samtale.

Hvis du har en privat sundhedsforsikring med frit psykologvalg, kan du benytte den hos mig. De private sundhedsforsikringer giver typisk tilskud på 900-1.200kr pr konsultation.